Bežična rješenja iz JABLOTRONA

JABLOTRON bežični sustavi

JABLOTRON alarmni sustavi su jedni od rijetkih koji se danas nude na tržištu da mogu raditi i kao potpuno bežični sustav i kao potpuno žični sustav i kao hibridni sustav. Ovo u praksi znači da je prilagodba JABLOTRON sustava vrlo jednostavna  bez obzira u kojem se objektu koristi čak i ako se radi u većim objektima u kojima se traži vrhunska sigurnost i veliki broj elemenata.  JABLOTRON sustavi imaju rješenje.

Pouzdani bežični protokol

JABLOTRON alarmni sustavi koriste vlastiti bežični protokol,  koji je razvijen u našim laboratorijima,  testiran u svim mogućim uvjetima,  te kao superiorno tehnološko rješenje implementiran u JABLOTRON alarmne sustave.  Bežična komunikacija unutar JABLOTRON alarmnih sustava odvija se na frekvenciji 868,1 MHz putem kriptiranog protokola  zaštićenog od bilo kakvih ometanja  što JABLOTRON sustave bežičnog alarma izdvaja daleko iznad konkurencije.

Bežični alarmni sustavi za objekte

JABLOTRON nudi  bežične sustave protuprovale i automatizacije (smart home)  za sve vrste objekata neovisno o tome koliko su oni mali ili veliki. U ponudi je cijeli niz bežičnih elemenata koji se pomoću već ranije spomenutog kriptiranog protokola spajaju sa centralnom jedinicom i tako čine cjelinu.  Potrebno je napomenuti da su svi bežični elementi iz naše ponude sigurni kao i žični  i da u svim uvjetima besprijekorno funkcioniraju.

Zaštita većih objekata pomoću bežičnog alarmnog sustava

Za zaštitu većih objekata u ponudi je  poseban uređaj pomoću kojeg se domet bežičnih elemenata može povećati i do nekoliko kilometara.  Korištenjem ovakvih uređaja (ripitera)  vrlo jednostavno, efektivno  ali i ekonomski isplativo  može se zaštititi jedan cijeli tvornički krug,  veće imanje,  veliki parking  ili shopping centar.  Također je u ponudi  i veliki broj  bežičnih elemenata namijenjenih za vanjsku upotrebu koji se u pravilu koriste za zaštitu ograde, prilaza,  raznih prolaza,  uličica ili slično.

Napajanje bežičnih elemenata

Svaki bežični element svakoga sustava na svijetu radi na baterije.  JABLOTRON bežični elementi koriste svakodnevne i obične baterije u svim elementima gdje to moguće. I ovo je nešto što JABLOTRON  bežične sustave  izdvaja od konkurencije  ponajprije iz razloga jer je trošak zamjene baterija mali,  dok nerijetko,  u nekim  drugim sustavima  baterije (apsurdno) koštaju više od samih elemenata. Tipičan vijek trajanja baterija u JABLOTRON bežičnim sustavima,  kada govorimo o detektorima pokreta koji se koriste u kućnim instalacijama,  je od 14-18 mjeseci  za objekte koji se koriste stalno,  pa do preko dvije godine za objekte koji se koriste povremeno.

Zamjena baterija

U svim JABLOTRON sustavima korisnik baterije može mijenjati sam  no preporuka je  da zamjenu i testiranje baterija obavi certificirani instalater.

Za one koji žele znati više

Ukoliko vas zanima nešto više o JABLOTRON bežični sustavima pozivamo vas da nam se javite rado ćemo odgovoriti na sva vaša na pitanja.

 


Brzi linkovi za korisnike i instalatere
Korisnici - slanje upita Instalater - slanje upita Home