JA-100 sustav automatizacije

Gotovo bezgranične mogućnosti automatizacije u Jablotron JA-100 sustav

Jablotron 100 sustav nudi gotovo bezgranične mogućnosti automatizacije raznih procesa unutar domaćinstva ili tvrtke. JA-100 podržava do 120 elemenata koji se svi, po potrebi, mogu koristiti za automatizaciju.

Moduli za automatizaciju mogu biti žični ili bežični što dizajn i projektiranje sustava kao i njegovo izvođenje i programiranje čini još jednostavnijim.

Na raspolaganju su i relejni moduli koji uopće ne zauzimaju adresno mjesto u sustavu nego jednostavno slijede neki od programibilnih izlaza ili stanja sustava (upaljen, ugašen, tamper, poplava, alarm…).

U JA-100 sustavu moguće je programirati do 32 neovisna programibilna izlaza, do 20 neovisnih automatskih funkcija (vremenskih rasporeda), svaka upravljačka jedinica (tipkovnica) može imati do 20 upravljačkih segmenata (semafora) daljinski upravljači mogu paliti i gasiti PG  izlaze unutar sustava ali i direktno biti povezani sa pojedinim upravljačkim modulom.

Izvrstan u automatizaciji

Iako je JA-100 prvenstveno protupravilni sustav mogućnosti koje nudi u automatizaciji procesa i radnji u tvrtci ili domaćinstvu svrstavaju ga uz bok i mnogo kompliciranijim i višestruko skupljim sustavima koji su namijenjeni samo automatizaciji.

Osim automatizacije i upravljanja sustav Jablotron 100 omogućava i mjerenje temperature unutar i izvan objekta, mjerenje potrošnje struje, vode, plina i slično. Sve očitane veličine prenose se na Jablotron Cloud i dostupne su korisniku bilo kada, sa bilo kog mjesta na kome ima Internet konekciju i na bilo kom uređaju koji se može spojiti na Internet.

Termostat za kontrolu grijanja

U ponudi je i potpuno funkcionalan termostat koji u potpunosti zamjenjuje klasični termostat centralnog grijanja i stavlja sustav grijanja pod potpunu kontrolu sa bilo kog mjesta. Moguće je povećavati i smanjivati željenu temperaturu, postavljati uvjete za paljenje i gašenje grijanja, primati izvješća o padu ili porastu temperature i slično. I ovaj uređaj je dostupan u žičnoj i bežičnoj varijanti.