Jablotron BUS (petlja)

Jablotron BUS za jedinstvenu arhitekturu sustava

 

Jablotron BUS-Petlja
Jablotron BUS-Petlja za spajanje žičnih elemanata na JAblotron sustav

Jablotron je razvio i u praksi primijenio vlastiti adresabilni sustav povezivanja i rada elemenata sustava u nadziranoj petlji. Jablotron petlja je izuzetno fleksibilna te se može graditi prstenasto , razgranato, nadograđivati, proširivati… Jablotron petlja može se dodatno štititi od vanjskih utjecaja izolatorom petlje, pojačati busterom petlje ili koristiti za napajanje uređaja drugih proizvođača. Jablotron BUS je vrlo jednostavan za održavanje i eventualno pronalaženje greške nastale u instalaciji.

 

 

 

Pouzdana komunikacija putem Jablotron BUS-a

Komunikacija perifernih uređaja i elemenata koji su spojeni na petlju odvija se kroz kriptirani komunikacijski protokol. Ovu komunikaciju nije moguće ometati niti simulirati podatke u svrhu zbunjivanja centralne jedinice (kao kod većine tradicionalnih sustava)

Za spajanje svih elemenata na petlju preporuča se uporaba originalnog Jablotron kabela kolor-kodiranog istim bojama kao i svi Jablotron elementi namijenjeni za spajanje na Jablotron BUS. Na ovaj način svaka instalacije je transparentna, razumljiva na prvi pogled i uvijek ista.

U Jablotron ponudi su originalne razvodne kutije kao i elementi za grananje petlje predviđeni za ugradnju u kutiju sa ciljem uredne, pregledne i kvalitetne instalacije koja se lako i jednostavno održava.

Jedinstvena arhitektura sustava sa Jablotron petljom

Zbog svojih izuzetnih karakteristika, jednostavnosti izgradnje, velike fleksibilnosti i pouzdanosti zaista se može konstatirati da je Jablotron petlja jedinstvena i osigurava jedinstvenu i sigurnu arhitekturu sustava kakva nije viđena kod nekog drugog sustava.