Kako radi Jablotron JA-100 sustav

Kako radi Jablotron JA-100 sustav, opisano na konkretnom primjeru.

Ugradanja

Svaki sustav, pa tako i ovaj, da bi korektno radio duži niz godina treba korektno i instalirati.

Sve počinje sa idejom pa tako i instalacija Jablotron sustava počinje od ideje.  Ideju je potrebno razraditi  te odrediti koja oprema će se koristiti i na koji način. Tako nastaje idejno rješenje budućeg sustava prema kojem se sustav izvodi.

U momentu kada imamo gotovo idejno rješenje može se pristupiti instalaciji sustava.  Certificirani instalateri, tehničari montiraju Jablotron sustav u skladu sa svim svjetskim standardima,  poštujući pravila struke,  upute proizvođača,  procedure za programiranje i slično.  Jednom kada je sustav u potpunosti instaliran i programira pušta se u probni rad

U pravilu, probni rad traje 10 do 20 minuta a  u tom vremenu tehničar utvrdi radi li sve onako kako je zamišljeno.

Kada je utvrđeno da svi elementi sustava funkcioniraju besprijekorno, upravo na onaj način kako je idejnim rješenjem zamišljeno sustav se pušta u pogon, i spaja na Jablotron Cloud  te se pristupa  obuci korisnika.

Obuka korisnika

Jablotron sustav je sam po sebi vrlo razumljiv, jednostavan za korištenje, intuitivan te krajnje jednostavan,  namijenjen učiniti život korisnika jednostavnijim, sigurnijim i boljim. Iz ovog razloga obuka bilo kojeg korisnika traje vrlo kratko i uglavnom se svodi na nekoliko osnovnih pitanja.  Naravno, svaki korisnik u slučaju bilo kakvih nejasnoća u daljnjem korištenju sustava može nazvati svoga instalatera  i zamoliti ga za dodatna pojašnjenja. 

Kako su Jablotron sustavi nevjerojatno nadogradivi  vrlo je često i uobičajeno da korisnici zatraže nadogradnju sustava dodatnim opcijama i proširenjima nakon što se malo bolje upoznaju sa njegovim mogućnostima.

Za one korisnike koji sustavom žele upravljati samo pomoću daljinskog upravljača i tipkovnice te, iz bilo kojeg razloga, ne žele koristiti  besplatne aplikacije za upravljanje sustavom pomoću pametnog telefona instalacija ovdje završava i sustav je spreman za upotrebu.  Za one druge, koji se raduju nevjerojatnim mogućnostima svoga novoga sustava i potpunoj kontroli objekta na daljinu  prava poslastica ovdje tek počinje.

Nakon puštanja sustava u pogon korisnik (vlasnik sustava) dobije automatski e-mail sa informacijama o svom Jablotron Cloud računu (koji je automatski otvoren).  Korisnik je tada u mogućnosti instalirati MyJablotron aplikaciju u svoj pametni telefon te se može logirati sa svojim podacima (koje je dobio putem e-maila).

Svaki korisnik na raspolaganju ima i web aplikacije koje se koriste na stolu računalu ili laptopu. MyJablotron aplikacija se ne instalira na računala nego se koristi kroz internetski pretraživač.

Kako je upravljanje sustavom kroz aplikaciju vrlo slično upravljanju sustavu na tipkovnici većina korisnika odmah razumije aplikaciju i nisu potrebna posebna dodatna objašnjenja. Ako neki korisnik ipak želi dodatna pojašnjenja njegov instalater će mu rado pružiti podršku, ponovo objasniti, pojasniti nejasno i slično.

Svakodnevno korištenje 

Jablotron JA-100 sustavom se može upravljati putem daljinskih upravljača, ugrađenih tipkovnica ili aplikacije za telefone i računla.

Putem daljinskih upravljača sustav se može paliti i gasiti te je moguće upravljati sa dva do tri uređaja u skadu sa tim kako je sustav programiran. 

Putem tipkovnice moguće je upravljati JA-100 sustavom. Tipkovnicom se može paliti i gasiti alarm u cijelom ili nekom dijelom objekta te paliti i gasiti uređaje u i oko objekta. U jednom sustavu može biti više tipkovnica.

 

Putem aplikacije korisnik može paliti i gasiti alarmupravljati svim trošilima unutar svog objekta koji su spojeni na sustav, kontrolirati unutarnju i vanjsku rasvjetu, kontrolirati grijanje i hlađenje objekta, upravljati garažnim vratima i kolnim ulazima  te imati cijeli objekt pod kontrolom.

Sustav je, kroz aplikaciju, u stanju pratiti potrošnju vode, struje, plina i slično  te o bilo kakvim prekoračenjima korisnika obavijestiti SMS porukom.

Svaki korisnik, kroz aplikaciju, može zatražiti gotovo neograničen broj izvještaja iz sustava  i to putem besplatnih SMS poruka, e-maila ili Push poruka na pametnim telefonima.

Korištenje svih aplikacija, svo izvještavanje, uključujući i SMS poruke e-mailove i Push poruke za sve korisnike Jablotron sustava su besplatni zauvijek.

Putem Interneta korisnik je u stanju upravljati svojim sustavom u potpunosti se bilo koga mjesta na Planeti,  i to potpuno besplatno i bez ograničenja.

Sustav izvještava korisnika u slučaju pojave bilo kakvih alarma ili drugih stanja unutar objekta.  Osim pokušaja provale sustav je u stanju izvijestiti korisnika i u slučaju pojave povišene temperature, preniske temperature, otvaranja vrata  ili bilo koji drugi događaj koji se može desiti u sustavu. 

Većinu izvještavanja korisnik može programirati sajam u samo 2-3 jednostavna koraka.

 

Izgleda vam interesantno?

Pošalji upit