Security Data Connector

Usluga Security Data Connector za osiguravanje stalne veze sustava

Security Data Connector (SDC) je usluga koju Jablotron pruža svojim korisnicima u cilju ostvarivanja i održavanja stalne veze instaliranog sustava sa Jablotron Cloudom putem interneta.

Stalna i neometana veza sustava sa cloudom

Jablotron Security Data Connector
Jablotron Security Data Connector SIM kartica za neometanu komunikaciju

Da bi korisnik bio u konstantnoj vezi sa svojim sustavom, tj da bi kroz aplikacije mogao upravljati sustavom, očitavati stanja sustava, paliti ili gasiti alarm ili uređaje JA-100 sustava mora biti u stalnoj vezi s Jablotron Cloudom (Internetom). Usluga Security Data Connector omogućava instaliranom sustavu stalnu i neometanu vezu sa cloudom putem GSM mreže i podatkovnog prometa koji se njome prenosi.

 

SDC (Security Data Connector) je SIM kartica koju izdaje i kontrolira Jablotron, globalno neovisna o bilo kom operateru i prihvaćena od bilo kojeg operatera na svijetu. SIM kartica se prilikom instalacije umeće u centralnu jedinicu sustava Jablotron 100 i odmah po aktivaciji uspostavlja vezu sa internetom putem koje sustav može komunicirati sa cloudom, slati izvještaje, primati komande i slično. SDC SIM kartica prijaviti će se na onu mrežu koja je najjača u konkretnom slučaju bez potrebe da se instalater ili korisnik brinu o jakosti signala.  SDC SIM nema ograničen podatkovni promet kao ni količinu SMS poruka koju može poslati korisniku.

Cijena SDC usluge

SDC usluga nije besplatna. Svaka nova instalacije u prilici je isprobati SDC SIM karticu i uslugu potpuno besplatno ii uz punu funkcionalnost u periodu od 30 dana. Nakon tog, probnog, perioda potrebno je nadoplatiti za uslugu kako bi se ona mogla nastaviti. Cijena korištenja SDC usluge je oko 3,75 EUR mjesečno. Nadoplata SDC računa se obavlja brzo i jednostavno putem MyJablotron računa. Moguće je odjednom nadoplatiti SDC uslugu 3,6 ili 12 mjeseci unaprijed.

Važno za napomenuti

SDC usluga kao i brzina komunikacije putem nje ovisi isključivo o jakosti, kvaliteti i dostupnosti GSM mreže. SDC omogućava potpuno neovisno funkcioniranje Jablotron 100 sustava no poželjno je da sustav ima i fizičku vezu sa internetom u kom se slučaju SDC koristi kao reverzna komunikacija u slučaju ispada fiksnog interneta ili kvara. Iako je SDC komunikacija potpuno pouzdana brzina komunikacije putem fiksnog Internet priključka u pravilu je veća nego putem GSM mreže, no s druge strane fiksna Internet konekcija lako se sabotira ili ometa dok je GSM konekciju vrlo teško ili gotovo nemoguće ometati, naočito neprimjetno. Zaključak je jasan : za maksimalnu sigurnost preporuča se koristiti SDC u kombinaciji sa fiksnim Internet priključkom.

Ukratko

SDC je opcija koja doprinosi stabilnosti i sigurnosti sustava i preporučljiva je u svim sustavima gdje se traži povećana sigurnost. 

Korištenje ove opcije uz minimalni mjesečni trošak donosi:

  • Sigurnu i stabilnu vezu prema Internetu
  • Neometano upravljanje sustavom u svakom trenutku
  • Neometano izvještavanje u slučaju potrebe
  • Besprijekoran rad sustava i u slučaju ispada Interneta
  • Mogućnost prihvaćanja i upućivanja telefonskih poziva
  • Povećanu sigurnost sustava u cjelini

I tako dalje…


Za više informacija o ovoj temi stojimo vam na raspolaganju. Za kontakt podatke slijedite ovaj link.