Upravljanje sustavom Jablotron 100

Tipkovnice za upravljanje sustavom Jablotron 100

Jablotron je u vlastitim laboratorijima razvio i implementirao revolucionaran sustav upravljanja sustavom koji je pored toga što je jedinstven u svijetu razumljiv i jednostavan za upravljanje i korištenje svakom korisniku na prvi pogled.

Revolucionaran sustav «semafora» za upravljanje sustavom JA-100

Upravljanje Jablotron 100 sustavom unutar objekta u pravilu se odvija pomoću tipkovnice (mada može i pomoću myJablotron aplikacije) koja je opremljena segmentima sa crvenim i zelenim svjetlom (do 20 segmenata po tipkovnici) koji jasno označavaju dijelove sustava koji su pod alarmom ili uređaje koji su upaljeni. Već sa udaljenosti od 5 ili 10 metara svatko može jednostavno zaključiti koji dio sustava je pod alarmom ili koji je uređaj uključen pomoću JA-100 sustava.

Segmenti revolucionarne Jablotron tipkovnice

Jablotron Pristupni modul sa RFID čitacem, displayem i tipkovnicom-bezicni-JA-154E
Jablotron Pristupni modul sa RFID čitacem, displayem i tipkovnicom-bezicni-JA-154E

Segmenti na tipkovnici se dodaju po potrebi tako da tipkovnica može biti opremljena sa jednim, dva, pet, petnaest ili dvadeset segmenata. Svaki segment se može programirati i služiti za razne funkcije u sustavu (paliti ili gasiti pojedine sekcije ili uređaje). Segmenti mogu biti programirani za pokretanje pojedinih funkcija ili procesa u sustavu sa ili bez autorizacije (npr. PIN-om ili karticom). To u praktičnom smislu znači da je moguće programirati neki segment da upravlja rasvjetom parkirališta na način da korisnik pritisne crveni gumb za paljenje a zeleni za gašenje i svijetlo se pali i gasi. No kada korisnik na istoj tipkovnici pali ili gasi alarmni sustav u nekom dijelu objekta ili u cijelom objektu sustav će tražiti da nakon odabira crvenog (za paljenje sustava) ili zelenog (za gašenje sustava) korisnik unese i svoj PIN ili prinese svoju ID karticu.

Vrste, namjena i komunikacija

Jablotron nudi ukupno šest vrsta tipkovnica opremljenih sa sustavom semafora, sve opremljene RFID čitačem. Tri od njih su bežične a tri su predviđene za spajanje na JA-100 sustav putem petlje (BUS-a). Unutar ove podjele u ponudi je tipkovnica sa ili bez display kao i ona bez numeričkog dijela za unos PIN-a, samo RFID čitač i segmenti.

Sve Jablotron tipkovnice sa sustavom «semafora» namijenjene su za unutarnju ugradnju, u suhom i nekondenzirajućem prostoru. Za informacije u tipkovnicama namijenjenim za vanjsku ugradnju slijedite ovaj link.